In4Art

Open In4Art Salon – Post Digital Art


March 19th: a special event on occasion of the exhibitions in Rotterdam at the Kunsthal and Het Nieuwe Instituut, where we will exhibit work from the In4Art Open Collection by Constant Dullaart and Rafaël Rozendaal before they will go to the members home. A Salon in Rotterdam for Rotterdam. Due to local character, texts are published in Dutch.

Kunstsalon Overschie: parallel aan digitale en interactieve kunst bij de Kunsthal en Het Nieuwe Instituut, nu ook door In4Art in een huiskamer te bezoeken.

Kom op 19 maart tussen 15u- 17.30u naar de In4Art Salon CultuurRijk Overschie en beleef hoe digitale kunst in een huiskamer tentoongesteld wordt. Internet als een canvas. Een kunstwerk dat altijd in beweging is. Een schilderij, dat door drie verschillende entiteiten is gemaakt; een algoritme, een kopieerder en een kunstenaar. Ontdek hoe abstracte websites en weven samenkomen in een tapijt. Of op welke manier een half miljoen Instagram volgers terugkomen in een werk. Tijdens de Salon wordt je uitgenodigd om kennis te maken met de kunstwerken uit de In4Art Open Collectie, de verhalen erachter, andere geïnteresseerden en neem vooral ook je mobiel mee en leer zelf elke website abstract te maken!

Deze salon is samengesteld voor iedereen met een passie voor kunst en is gratis te bezoeken na aanmelding via info@in4art.eu. Er zal een korte toelichting gegeven worden op de werken en voor de kinderen is er een opdracht waarmee ze het verhaal van het kunstwerk ontdekken. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging en het adres.

In4artSalon19maart

Kunsthal en het Nieuwe Instituut

Deze Open Salon wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling “”Human/Digital- a symbiotic love affair” in de Kunsthal . Tijdens In4Art Salon CultuurRijk Overschie zullen er vier ‘zuster’ werken getoond worden van 2 kunstenaars, Constant Dullaart en Rafaël Rozendaal. Sommige werken komen uit dezelfde serie als die in de Kunsthal te zien zijn, andere tonen een aanvulling. Tegelijkertijd is er ook een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut onder de titel ‘Sleep Mode. The Art of the Screensaver’, gecureerd door Rafaël Rozendaal. Een mooie gelegenheid om kunst zowel in een museum als in huisomgeving te ervaren.

De Salon

In4Art organiseert 5 keer per jaar een salon geïnspireerd op de Parijse salons 100 jaar geleden. De salons zijn een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers die lid zijn van In4Art. Tijdens deze speciale editie op 19 maart tonen we kunstwerken uit de In4Art open collectie van twee vooruitstrevende Nederlandse kunstenaars die momenteel ook te zien zijn in tentoonstellingen bij de Kunsthal en het Nieuwe Instituut.

 

Tentoonstelling HUMAN / DIGITAL: a symbiotic love affair

HUMAN/DIGITAL: a symbiotic love affair. Digital Art from the Brown Family Collection’ is een tentoonstelling over hedendaagse kunstenaars die internet en digitale technieken als inspiratie gebruiken. Terwijl de definitie van Post-Internet Art nog ter discussie staat, groeit onverminderd de impact van de computer, het internet en nieuwe digitale technologieën op hedendaagse kunstenaars. Tot en met 2 april te zien in de Kunsthal Rotterdam.

NRC en Het Parool  geven vier sterren voor HUMAN/DIGITAL.

“Breed en spectaculair overzicht uit particuliere verzameling” en “Lekker veel spektakel”

Tentoonstelling ‘Sleep Mode. The Art of the Screensaver’

Internetkunstenaar Rafaël Rozendaal maakt een nieuwe tentoonstelling over de verdwenen screensaver. Hij stelt de anonieme en vergankelijke rol van de screensaver aan de orde, en tegelijk zijn fascinatie voor het subversieve, speelse en diffuse karakter ervan. Hij dompelt de bezoeker onder in een ruimtelijke ervaring die recht doet aan de uitzonderlijke beeldtaal van dit nagenoeg verdwenen medium.

“Een screensaver is net een nummer van Elvis.” NRC Next, 31-01-2017

Tot 25 juni te zien in Het Nieuwe Instituut